Muuttofirmojen miehet ovat nyt käyneet katsastamassa kotimme ja tehneet arvionsa tavaran määrästä - ja sitä on. Käyntien jälkeen olo on jo hieman helpottunut, urakka ei lopulta olekaan niin hirveä kuin kuvittelimme. Muuttofirmasta tulee pakkaajat ja kaikki herrat vakuuttivat, että neljän pakkaajan voimin kotimme on kahdessa päivässä laatikoissa ja valmiina lähtöön. Meidän täytyy vain käydä kätköt läpi ja päättää mitä emme halua ottaa mukaan ja etsiä niille joko uusi koti tai ilahduttaa paikallista kierrätyskeskusta.

Nyt odottelemme tarjouksia, joita muuton maksava Perheenisän työnantaja haluaa kolme. Ensi viikolla pitäisi pakkaus- ja muuttopäivien selvitä, kunhan ensin valitsemme muuttofirman. Valintaan vaikuttaa tietysti hinta, mutta jokainen vakuutti, että hinnassa saattaa olla neuvottelun varaa, jos vain heidät haluamme tekemään muuttomme. Kävi ilmi, että kyseiset kolme herraa olivat aikoinaan työskennelleet samassa muuttofirmassa ja tiesivät "valistaa" meitä kilpailijoista: kuka oli "saanut lähteä" työpaikastaan, kuka ei välttämättä ollut luotettava, kuka heistä oli kouluttanut kenetkin jne. Valitse sitten näistä! Kaikki ovat kuitenkin muuttaneet Perheenisän työpaikan henkilökuntaa, joten voimme vähän kysellä miten asiat olivat lopulta hoituneet.

Asuntoja olemme katselleet Perheenisän uuden työpaikan ylläpitämältä listalta. Alkuviikosta Perheenisä soitti yhdessä tarjolla olevassa talossa asuvalle suomalaiselle ja saimme paljon hyviä vinkkejä ja tiedon, että kyseistä taloa ei kannata vuokrata homeongelman vuoksi. Samainen henkilö oli itsekin käynyt juuri listan asuntoja läpi ja osasi siten kertoa aika monesta meitä kiinnostavasta listalla olevasta talosta jotain. Etsintä siis jatkuu ja sillä välin odotamme tietoa saammeko väliaikaisen kalustetun asunnon ensimmäisiksi viikoiksi.