Mistä täältä tomaattien luvatusta maasta löytyy öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja? Perheenäiti on nyt pariin kertaan kolunnut lähimarketin hyllyvälit, mutta moisia tomaatteja ei vain löydy. Tomaattisäilykehyllyssä on tölkkikaupalla erilaisia murskattuja, paseerattuja ja eri tavalla maustettuja tomaattisäilykkeitä, vaan ei öljyyn säilöttyjä. Myöskään muiden säilykkeiden joukosta niitä ei löytynyt. Kylmäaltaassa on kuivattuja, mutta ilman öljyä. Onko Perheenäidin näössä vikaa tai tekevätkö nämä italialaiset itse öljytyt tomaattinsa noista kuivatuista? Olisiko kenelläkään "reseptiä" kauanko niitä pitää öljyssä uittaa ja laitetaanko sekaan jotain muutakin? Ongelma tämäkin...

Joka päivä -viinistä löytyi kaksi uutta lajia: pirskahteleva valkoviini ja merlot-punaviini samoissa isoissa perhekokoisissa pulloissa. Nyt meillä on maisteltavaa viikonlopuksi, rosé on jo juotavaksi havaittu.

***

Where can you find sun-dried tomatoes in olive oil in this country of tomatoes? Mummy has been through the shelves of our local supermarket a couple of times and hasn't found any dried tomatoes in oil, they just don't seem to exist. There are a lots of different tinned tomatoes with and without spices but no dried ones in oil. Also amongs the other tinned foods they can't be found. In the cool storage there are sun-dried tomatoes but without oil. Does Mummy have a problem with her sight or do Italians make their own oily tomatoes? Does anyone have recipe how long they need be swimming in the oil and is something else also added? What a problem...

Mummy found two more specimens of Every Day wine: slightly sparkling white wine and merlot red wine in the same family-size bottles. Now we have new wines to taste during the weekend, the rosé has been already rated drinkable.