Kesälomailu on sujunut mukavasti Suomen "suvessa" (sadetta ja kohtalaisen viileääkin) ja olemme puuhanneet paljon kaikenlaista. Niin paljon, että tähän koneen ääreenkään ei oikein ole ollut aikaa istua kirjoittamaan, mutta eiköhän lomaraporttikin ilmesty tässä pikapuoliin luettavaksi. Tänään kuitenkin Poika lohkaisi sen verran hauskan lasten suusta -sutkauksen, että se piti kirjoittaa tänne ennen kuin unohtuu.

Mummu tuli tänään kylään ja lämmitimme saunan. Saunomisen jälkeen Perheenäiti laittoi kasvoihinsa naiselliset voiteet ja sen jälkeen ryhtyi pesemään Pojan hampaita nukkumaan menoa varten. Poika tuli kylpyhuoneen ovelle ja sanoi haistavansa röyhtäyksen hajun. Perheenäiti ei haistanut mitään. Poika seisoi jakkarallaan, yritti pitää nenästään kiinni hampaiden pesun aikana ja käkisteli. Lopuksi piti hampaat huuhtoa tosi nopsaan ja äkkiä pois, röyhtäys kun kuulemma haisi edelleen. Sen jälkeen Perheenäiti meni pukemaan Pojalle yöpukua päälle ja tämä ilmoitti, että äiti haisee vieläkin pahalle. Perheenäiti pyysi Poikaa haistamaan kasvojaan, mahtaisiko haju (tuoksu?) tulla sieltä. Kyllä, sehän se oli, äidin ihovoide! Perheenäidin nenään voide ei pahemmin tuoksu eikä haise, mutta Poika oli selvästi eri mieltä.

***

We have had fun during our "summer" (rain and not too hot) holidays and been pretty busy. Actually so busy that there hasn't been time to sit by the computer and write. But hopefully soon there will be text about the holiday as well. But before that Mummy just had to write down what Little Boy said today before it is forgotten.

Granny came to visit us today and in the evening we heated up the sauna. Afterwards Mummy put all the necessary lotions on her face and then it was time to brush Little Boy's teeth before going to bed. Little Boy came to the bathroom door and said he could smell burb. Mummy didn't smell anything. Little Boy stood on his little stool and tried to hold his nose while Mummy was brushing his teeth and gagged. Finally he rinsed his teeth very quickly and run out of the bathroom because the burby smell was still there. When Mummy went to put his pyjamas on Little Boy declared that Mummy still smells bad. Mummy asked Little Boy to smell her face and that was it, Mummy's expensive lotion! To Mummy it doesn't smell good or bad but Little Boy clearly thought differently.