Maanantai
Suomessahan sanotaan, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Niin se on varmaan italialaisellekin, mutta vähän eri tyyliin.

***

Monday
It is said in Finland that breakfast is the most important meal in a day. Most probably it is the same thing for Italians but the style is totally different from ours.

Nutella-purkin kyljessä kerrotaan, että hyvä aamiainen koostuu yhdestä palasta leipää ja Nutellaa, kupillisesta maitoa ja lasillisesta appelsiinimehua.

It is written on a Nutella jar that a good breakfast consists of one slice of bread and Nutella, a cup of milk and a glass of orange juice.

Keksipussin kyljessä suositellaan syötäväksi 5 keksiä, kupillinen maitoa ja siivu tuoretta ananasta.

This biscuit manufacturer recommends to eat five biscuits, a cup of milk and a slice of fresh pineapple.

Croissanttien valmistaja ehdottaa syömään yhden sarven, juomaan lasillisen maitoa ja kupillisen kahvia.

The maker of croissants is suggesting to have one croissant, drink a glass of milk and a cup of coffee.

Ei ihme, että Perheenäidin viime talven italian opettajan katsoi lähes kauhistuneena, kun Perheenäiti kertoi, mitä meillä syödään aamiaiseksi: kaurapuuroa, ruisleipää, jonka PÄÄLLE laitetaan juustoa, kinkkua, kurkkua ja tomaattia sekä juotavaksi kahvia (Perheenisä), teetä (Perheenäiti) ja maitoa (Poika).

No wonder Mummy's Italian teacher last year looked almost horrified when Mummy told what we eat for breakfast: porridge, rye bread with cheese, ham, cucumber and tomatoes and to drink coffee (Daddy), tea (Mummy) and milk (Boy).